Любовта към знанията и образователния процес идва бавно, с течение на

...
Любовта към знанията и образователния процес идва бавно, с течение на
Коментари Харесай

Защо ми е да ходя на училище?

Любовта към знанията и образователния процес идва постепенно, с течение на времето и ако учениците от междинните и горните класове демонстрират интерес и любознателност, в случай че ходят на училище с наслада, то дребните първолаци изпитват по-скоро боязън.  

Ще го познаете по на пръв взор почтения въпрос:  " Защо ми е да отивам на учебно заведение? " Той крие подтекст - паниката на бъдещия първокласник, който не знае какво следва. А непотребната изнервеност може да изкриви първите му усещания, пише letidor.ru.

Не втълпявайте на детето, че уроците са преди всичко и постоянно би трябвало да учи за отличен - сходни изречения помрачават ентусиазма.

Снимка: Guliver / iStock

Има обаче други 10 изречения, които работят в противоположна посока - оказват помощ на детето да хареса ученическия живот. Подсказва ги психотерапевтът и преподавател Анастасия Петрова, за да насърчим първите стъпки на своите деца към образованието и удоволствието от него:

1. Имаш право на неточност

Разтревожени, децата възприемат учебното заведение като място, където са длъжни да вършат всичко вярно.

Обяснете, че да грешиш е най-нормалното нещо, присъщо на всеки. А и учителят няма да задава сложни въпроси, нито ще наскърбява, в случай че детето не е схванало нещо.

2. Чакат те нови достижения

За всеки е значимо да получи самопризнание и утвърждение от околните и това е изключително настоящо за началните класове в учебното заведение, където всички се състезават да бъдат по-добри от другите. Но триумфът не се показва единствено в хубави оценки, а и във физически достижения, в умението да общуваш, да мислиш, да създаваш. Ето това би трябвало да обясните на дребните.

3. Ще откриеш своя гений

Децата се стремят към всичко ново и изпитват откровена наслада, когато съумеят да реализират нещо. Това поддържа у тях желанието да се образоват и образува вярна самокритика, по тази причина в случай че дребното повярва в своите гении и качества, ще му е по-лесно и по-приятно да върви на учебно заведение.

4. Ти можеш да помагаш на другите и те могат да ти оказват помощ

Разкажете му с разбираеми за него образци за взаимния труд, за екипността, за взаимоотношението в колектива и за неговата нова възможност да бъде незаместим член в този тим.

.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР